Direct onze hulp nodig?
bel (0513) 622339

Condoleance

In de dagen voorafgaande aan de uitvaart is het mogelijk een condoleance te houden, bijvoorbeeld de avond ervoor. Dat geeft meer mensen de gelegenheid u als nabestaande te condoleren en afscheid te nemen van de overledene. De condoleance kan thuis worden gehouden, als de overledene daar is opgebaard. Indien dat niet wenselijk of praktisch is kan de overledene ook naar een rouwcentrum of een andere locatie worden gebracht.

Meestal is er een condoleance na afloop van een crematieplechtigheid, dit is in verband met de tijdsdruk handiger. Wil je de condoleance voorafgaand aan de crematieplechtigheid, dan is het wenselijk extra tijd te reserveren. Bij een begrafenis waar een dienst aan vooraf gaat is de condoleance vaak een half uur van te voren, met een kopje koffie na afloop.

Wij hanteren de vuistregel dat gemiddeld ongeveer 200 personen per half uur kunnen condoleren. Verwacht je veel mensen, dan is het raadzaam extra tijd uit te trekken voor de condoleance.

Wilt u de gasten tijdens de condoleance koffie aanbieden, met wellicht iets erbij? Wij staan open voor uw suggesties, indien nodig laten wij de consumpties cateren zodat alles soepel verloopt.