Direct onze hulp nodig?
bel (0513) 622339

Opbaring

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart moet de overledene ergens verblijven, ook zult u nog bij hem of haar willen zijn. Wij vinden dat het belangrijk is dat een overledene thuis kan blijven.

Om de thuisopbaring mogelijk te maken gebruiken wij een bed- of een kistkoeling. Een bedkoeling gebruiken we als de overledene op bed wordt opgebaard. Een kistkoeling indien de overledene in een open of gesloten kist wordt opgebaard. Na een lichte balseming hoeft de overledene niet gekoeld te worden.

Mocht het niet mogelijk zijn om de overledene thuis op te baren, dan kan een rouwcentrum een prima alternatief zijn. In onze rouwcentra hebben wij de mogelijkheid om de overledene in een 24-uurs kamer op te baren. Nabestaanden krijgen dan een sleutel en kunnen naar de overledene toe wanneer zij dat willen.

In bepaalde gevallen is er niet de behoefte om nog afscheid te nemen, dan kan de overledene ook worden overgebracht naar het rouwcentrum. De kosten voor de opbaring zijn dan lager, maar de mogelijkheid om toch op rouwbezoek te gaan is dan beperkt.