Direct onze hulp nodig?
bel (0513) 622339

Muziek en Beelden

Een warm en onverwacht verdriet,
eerbied voor de gewoonste dingen,
neiging om hardop mee te zingen.
en dan te huilen om dit lied
ontstond in mijn verwend gemoed.
Ik voelde me bedroefd en goed.

Maria Vasalis

 

Muziek

Met muziek is het mogelijk de persoonlijkheid van de overledene weer te geven, wij adviseren dan ook goed na te denken over de muziekkeuze tijdens de uitvaart. Luisterde iemand graag naar klassiek of liever naar moderne muziek? Was iemand zelf heel muzikaal en wil zijn of haar muziekgroep iets spelen?

Ook is het goed na te denken over wanneer je bepaalde muziek wilt laten horen. Aan het begin van de dienst, als de genodigden binnenkomen, is het beter om instrumentale, of juist heel bekende muziek te kiezen. Heeft u een muziekstuk met een treffende tekst uitgezocht, laat dit dan tussen twee toespraken door ten gehore brengen. Dan komt het veel beter tot zijn recht.

Het is mogelijk live muziek ten gehore te laten brengen, of wellicht zelf iets te zingen.

Kijk voor uitvaartmuziek eens in de Top-50 lijst en breng uw stem uit op uw favoriete nummer.

Beeld

Nu bijna iedereen is aangesloten op de digitale snelweg en alle momenten in het leven digitaal worden vastgelegd, gebeurt het steeds vaker dat men foto’s van de overledene wil laten zien.  Tijdens of voor de dienst is er dan een diapresentatie in bijvoorbeeld PowerPoint.

Wij beschikken zelf over een beamer en een scherm, maar de meeste crematoria en kerken hebben zelf ook professionele apparatuur om foto’s te laten zien. Het is wel verstandig om de presentatie goed te checken en in overleg met de uitvaartleider te kijken naar hoe en wanneer de foto’s in beeld zijn.

Houdt er ook rekening mee dat het niet verstandig is de foto’s te laten zien tijdens een toespraak. Het leidt af en de toespraak komt dan niet goed tot zijn recht.