Direct onze hulp nodig?
bel (0513) 622339

Geschiedenis

In 1939 begon de heer M.C. van der Zwaag aan de Herenwal te Heerenveen een uitvaartverzorgingsbedrijf. De rouwkamer bevond zich in de woonkamer van de familie. 

Toen zijn zoon Karel van der Zwaag het bedrijf in 1960 overnam, breidde die het bedrijf uit en realiseerde achter de woning aan de Herenwal kantoren en een moderne rouwkamer.

Wegens ruimtegebrek opende het bedrijf in 1989 het rouwcentrum aan het Stationsplein te Heerenveen. In het representatieve herenhuis was er voldoende ruimte voor de medewerkers, maar ook de drie rouwkamers waren een grote vooruitgang.

Medio 1990 werd het bedrijf overgedragen aan Jelle de Jong, één van de medewerkers. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder. Na enige interne verbouwingen bleek dat het rouwcentrum wederom te klein was geworden voor de ambities van het bedrijf.

Het “Afscheidshuis” werd ontwikkeld, een geheel nieuw concept op het gebied van afscheidnemen. In september 2002 kon het “Afscheidshuis” in Oranjewoud worden geopend.
Het bedrijf is nu in handen van de zoons van Jelle,  Peter en Arnout de Jong. Zij zetten de onderneming voort met de zelfde kernwaarden als in 1939:

Persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid.

Vd Zwaag-02